menu
logo

Animatoren

Zin om animator te worden op het speelplein? Hier vind je alles wat je moet weten om animator te worden op Kwammer!

Wanneer mag ik animator worden?

Je bent 16 of wordt 16 in het jaar dat je als animator werkt, je gaat graag met kinderen om, bent niet bang om een beetje vuil te worden en je geniet ervan je tijd te spenderen met kinderen.

Moet ik een attest hebben?

Een attest van "animator in het jeugdwerk" is niet vereist wanneer je voor het eerst jaar leiding geeft.

Wat moet ik doen als animator op Kwammer?

Spelen staat natuurlijk centraal. De animatoren begeleiden de activiteiten, en staan op een postje tijdens het vrij spel. Op die postjes kan er geknutseld, gesport, gebouwd, geschminkt, en natuurlijk ook veel gespeeld worden. Naast het spelen hebben animatoren natuurlijk nog andere taken. Zo delen we de vieruurtjes uit, zorgen we dat de activiteiten voorbereid worden, en ruimen we ook op het einde van de dag samen op. Daarna evalueren we nog even de afgelopen speelpleindag.

Hoe ziet een dag als animator eruit?

Een speelpleindag begint om half tien 's morgens. Er wordt begonnen met het verdelen van de verschillende taken die moeten gebeuren. Vervolgens worden de activiteiten voorbereid en al het materiaal klaar gezet. In de namiddag is er eerst de activiteit per leeftijdsgroep, daarna is er een vieruurtje, en daarna vrij spel. Tijdens het vrij spel spelen de kinderen van verschillende leeftijdsgroepen door elkaar op een plaats die ze zelf mogen kiezen (uit een aanbod dat wij hen geven). De namiddag wordt voor de kinderen afgesloten met een "massaspel", alle leeftijden samen. Om 17u30 worden de kinderen opgehaald. Daarna wordt door de monitoren het terrein opgeruimd en de dag geƫvalueerd. Daarna zit ook de dag van de animatoren erop!

Wat krijg ik als animator?

Als animator krijg je een vrijwillgersvergoeding.

Moet ik elke dag komen als animator?

Je bent niet verplicht van elke dag te komen (hoewel we dit zeer leuk zouden vinden). We verwachten wel dat je laat weten wanneer je komt en verwachten ook dat je hier (liefst optijd) aanwezig bent.

Wat gebeurt er tijdens het jaar als er geen werking is?

Door het jaar door worden tal van activiteiten georganiseerd voor de animatorenploeg. Ideeƫn en voorstellen zijn altijd welkom!

Voel je je geroepen?

Voel je je geroepen: Stuur zeker een mailtje naar speelplein.kwammer@gmail.com of neem contact op met een van onze animatoren.