menu
logo

Werking

Wie kan er komen spelen? Wat doen we op het speelplein? Waar is het speelplein? Wanneer kan je op het speelplein komen spelen? Een antwoord op al je vragen vind je hier!

Wie?

Kinderen tussen 6 en 15 jaar (geboren tussen 2004 en 2013) zijn welkom op Speelplein Kwammer. Daarnaast zijn kinderen met een beperking ook welkom. We vragen wel om op voorhand contact op te nemen met de eindverantwoordelijken. Bij een maximum aantal inschrijvingen kunnen we een inschrijvingsstop inlassen om de kwaliteit en de veiligheid van de werking te garanderen.

Waar?

In de Heistraat 206, in Sint-Niklaas (achter de Christus Koningkerk, op de terreinen van scouts Sint-Kristoffel )

Wanneer?

Van 1 juli tot en met 26 juli 2019. Elke werkdag van 13u30 tot 17u30.
We schrijven in tussen 13u00 en 13u30 op de dag zelf. Vooraf inschrijven is dus niet nodig (tenzij bij uitstappen). Van maandag 1 juli tot vrijdag 5 juli start Kwammer met inschrijven van 8u30 tot 9u00. We spelen dan een hele dag tot 17u30. Boterhammetjes meenemen is de boodschap

Ook dit jaar zal er weer voor de tieners een tienerkamp worden georganiseerd, dit zal doorgaan van 28 juli t.e.m. 31 juli

Activiteiten?

De 4 weken van de werking hebben elk een centraal thema. De namiddag begint steevast met een toneeltje dat verband houdt met het thema en de activiteiten wat inkadert.
De kinderen zijn verdeeld in 3 leeftijdsgroepen (6-8, 9-12 en 13+). Per groep is er een aangepaste activiteit voorzien. Dat kunnen heel verschillende dingen zijn: knutselen, pleinspelen, een bosspel, estafettes, waterspelletjes, Stratego... Gegarandeerd een middag vol plezier!
Elke vrijdag gaan we op uitstap: verkenning van de eigen stad, een dagje naar Planckendael, naar de zee, naar Recreatiepark De Ster... De werking wordt traditioneel afgesloten met een bezoekje aan een pretpark! Deze vrijdagen zijn we een hele dag weg, de prijs wordt aangepast aan de activiteit. Vooraf inschrijven is vereist.
Voor onze tieners (de groep 13+) voorzien we nog wat extra's: Regelmatig gaan zij met de fiets naar een andere locatie, om zich een hele middag uit te leven! Puytvoet, het Waasland Shopping Center... Niks is ons te gek! Je fiets elke dag meebrengen is dus de boodschap.